ROGER MAS

Totes les flors

DISSABTE, 13 de NOVEMBRE. 19H CASAL FAMILIAR

  • Roger Mas, veu i guitarres
  • Xavier Guitó, piano i sintetitzador
  • Arcadi Marcet, contrabaix
  • Miriam Encinas, dilruba, flautes, viola medieval i percussions

Just acabant la gira "Parnàs" s'albira un nou treball musical que arribarà amb la tardor. Totes les Flors és el nou disc i alhora ben diferent com sigui que totes les cançons són pròpies i de recent creació.

Així, passats 25 anys des que tot va començar i en un moment de màxima creativitat en el que ja te embastats els tres propers discos endega Totes les Flors amb traç ferm, abocant-nos dolçament al vertigen de les emocions més explosives, al confort, a la sensibilitat.

Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

Detall biogràfic

Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys d'edat, va començar a tocar instruments, sota la tutel·la del seu avi. La seva activitat artística (vinculada al clarinet i al saxofon) va començar quan tenia 12 anys. El 1994, va començar a investigar les diferents expressions musicals d’arreu del món gràcies a l'experiència de Luis Paniagua. El 1996, va guanyar el Premi de Catalunya Ràdio, que marca l'inici de la seva carrera com a cantant i compositor. Des de llavors, havent publicat ja nou àlbums, ha rebut diversos premis per cada nou projecte i un ampli reconeixement dels crítics, fins al punt de convertir-se en una veritable figura de la cançó. La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent. En els últims anys ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Brasil, EEUU, Uruguai, Sèrbia, Hongria, República Txeca, Alemanya, Àustria i Anglaterra.

Les cançons que componen el disc

Totes les flors

Taumatúrgia
Totes les flors
Tu vols àngels xisclant
Amb la polla i amb l’ou
Des del pont de la ciència
La caseta d’enlloc
Lletania
Les tres germanes
El rei dels verns
Mort, qui t’ha mort?
Si us blau
Jordi
Soleiada
Non manca niente
Cor de metall
El desmai
Ruïnes d’Empúries
I la pluja es va assecar...
Primavera traïdora
Sota el pau ferro
Le chansonnier miraculeux