FESTIVAL MusicalBruc 2019

L’associació El Bruc amb la Cultura, seguint la línia encetada els anys anteriors i amb l’aval del públic assistent als concerts i dels grups i intèrprets participants, hem confeccionat un programa amb la qualitat i el nivell que desitgem estigui a l’alçada de les vostres expectatives.

Tot plegat no hauria estat possible sense poder comptar amb la coproducció de l’ajuntament, però també el valuós i necessari recolzament dels nostres patrocinadors i col·laboradors, i sobretot de vosaltres, el públic, que omplint la sala de Can Casas a cada concert heu fet que aquest esdeveniment de la tardor bruquetana esdevingui gairebé imprescindible.

I precisament, com que ja portem diversos concerts on es cobreix sobradament l’aforament de la sala de Can Casas, en l’edició d’enguany hem canviat la ubicació d’alguns concerts. Aprofitant la remodelació del teatre del Casal amb un renovat terra i un pati amb 300 butaques noves, farem alguns concerts del MusicalBruc’19 en aquest espai.

Amb tot això, hem preparat un cartell de quatre concerts completament eclèctic; quatre estils musicals ben diferenciats per tal que els amants de la música en general pugueu gaudir de quatre nits de música en el sentit més ampli, però al mateix temps perquè cadascú pugui trobar en els diferents concerts el seu estil preferit. Això sí, procurant que el contingut sigui de molt bona música feta per formacions de solvència assegurada.

Encetarem el MusicalBruc’19 amb el quartet osonenc OBESES, que dins la seva “Gira estel·lar” ens presentarà el darrer disc Fills de les Estrelles. Radicalment diferent serà el segon concert del festival; la jove però ja ben reconeguda violinista Maria Florea, que tot i ser veïna nostra d’Esparreguera encara no havíem tingut l’ocasió de sentir-la al Bruc, integrant del TRIO DA VINCI, ens oferirà “Contrastos”, quatre obres del ric repertori per a la formació de violí, violoncel i piano. El concert de jazz vindrà de la mà de DAVID PASTOR QUARTET i la seva proposta “Film Sessions”, una projecció auditiva de bandes sonores de pel·lícules emblemàtiques. I acabarem el festival en plenes festes de Nadal amb, ni més ni menys que el guardonat QUARTET MÈLT. “Nadal” és un concert de Nadales a capella de casa nostra que hem sentit tota la vida juntament amb d’altres de ressò internacional. Serà l’espectacle perfecte per decorar musicalment aquestes dates.

Els grups són:

 • El dia 30 de novembre: OBESES – Gira estel·lar
 • El dia 7 de desembre: TRIO DA VINCI – Contrastos
 • El dia 14 de desembre: DAVID PASTOR QUARTET – Film sessions
 • El dia 28 de desembre: QUARTET MÈLT – Nadal

 

MusicalBruc’19, per sacsejar sentiments !!!

OBESES

Gira estel·lar

 • Arnau Tordera, guitarra i veu
 • Jaume Coll, baix
 • Arnau Burdó, teclats i cors
 • Maiol Montané, bateria

DISSABTE, 30 DE NOVEMBRE. 22H CASAL

Vindran els herois, vindrà la revolució, vindrà l’excel·lència, vindrà el grup de culte de l’escena musical catalana presentant el seu darrer disc Fills de les Estrelles. El tret diferencial del quartet segueix sent la diversitat estilística i temàtica, però també la riquesa tímbrica i colorista del seu so, i de manera molt especial la seva lírica.

TRIO DA VINCI

Contrastos

 • Maria Florea, violí
 • Àlex Ramírez, piano
 • Marion Platero, violoncel

DISSABTE, 7 DE DESEMBRE. 22H CAN CASAS

Tres amics que han compartit escenari en diferents formacions. Tres joves músics amb un excel·lent, intens i prolífic historial individual i una projecció professional prometedora. Tres amants de la música de cambra. Ens oferiran 4 obres del ric repertori per a la formació de trio amb piano: del romanticisme centreeuropeu al arravatament argentí passant pel nacionalisme espanyol.

DAVID PASTOR QUARTET

Film sessions

 • David Pastor, trompeta
 • Tom Warburton, contrabaix
 • Francesc Capella, piano
 • Anton Jarl, bateria

DISSABTE, 14 DE DESEMBRE. 22H CAN CASAS

Film Sessions transforma les melodies de bandes sonores que formen part de la memòria col·lectiva per oferir un espectacle en el que l’audiència connecta en l’essència de la música a través del canvi. Una projecció auditiva de títols emblemàtics com Chinatown, Breakfastat Tiffany’s, Black Orpheus o Saturday Nightfever. El valencià David Pastor és en l’actualitat un dels millors trompetistes de jazz de la península, amb una tècnica i domini de l’instrument exquisits que li ve de la seva formació clàssica.

QUARTET MÈLT

Nadal

 • Magalí Sare, soprano
 • Eloi Fort, tenor
 • Ariadna Olivé, contralt
 • Oriol Quintana, baríton

DISSABTE, 28 DE DESEMBRE. 22H CASAL

Després del seu exitós pas pel programa de TV3 Oh happy day, el Quartet Mèlt ha evolucionat amb nous projectes musicals, però al Bruc l’escoltarem amb el gènere més identificatiu dels orígens del grup: les nadales. Nadales a capella de casa nostra que hem sentit tota la vida amb d’altres de ressò internacional. És l’espectacle perfecte per decorar musicalment el Nadal de tots els colors amb una mirada nova d’aquelles cançons que coneixem de sempre.