FESTIVAL MusicalBruc 2020

Les arts sempre han estat submergides en un estat de crisi constant i certa incertesa, però és el seu medi, el seu element, és el seu motor i la força que les empeny a reinventar-se, a ser originals, transgressores, úniques… Aquests darrers temps, no només les arts, sinó tota la societat estem immersos en el terreny de la incertesa, dels dubtes i del patiment per una crisi sanitària, social i cultural que ho ha canviat tot. Però el que no pot passar mai és que, nosaltres, la comunitat en el sentit més ampli de la paraula, els hi donem l’esquena, les ignorem, les deixem morir de inanició.

És per donar una modesta, però convençuda, injecció de reconeixement a la cultura que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Bruc i l’Associació El Bruc amb la Cultura hem creat un MusicalBruc’20, per somiar! Així serà el festival d’aquest any: per somiar que la cultura està viva i té el reconeixement que es mereix, per somiar que és el pal de paller de la nostra societat i que se l’ha de preservar per tots els mitjans, per somiar que malgrat pandèmies i trasbalsos sanitaris i socials la cultura hi continua sent i esdevé el nostre recer, per somiar…

Els intèrprets i formacions dels quatre concerts que formen el festival d’aquest any, ens ajudaran a fer realitat aquest somni col·lectiu amb les seves propostes, ja que tots estan basats en somnis i màgia. “Dreams” és el títol del primer concert que ens oferiran el reconegut pianista i compositor de grans èxits ALBERT GUINOVART i el saxofonista MIQUEL BOFILL. La jove promesa del “violí jazz” ÈLIA BASTIDA amb el JOAN CHAMORRO TRIO ens portaran “The màgic sound of the violin”, en aquest concert serem testimonis de l’evolució del so i l’estil del mític Stefan Grappelli . Amb la DREAM BIG BAND, el seu director, guitarrista, compositor i arranjador Vicens Martín, la bruquetana de recent adopció Gemma Abrié i la seva posada en escena de “Els Fruits Saborosos” ens sumarem als actes de commemoració de l’Any Carner. I la màgia final vindrà de la mà de dos dels músics actuals més potents de l’escena musical europea: CHICUELO & MARCO MEZQUIDA que amb el seu “No hay dos sin tres” ens demostraran el què dèiem: la crisi de l’art fa transgredir i arribar a nivells sublims!

Dins dels actes de commemoració de l’Any Carner, també tindrem una magnífica ocasió d’escoltar a l’historiador de la literatura Ramon Pinyol parlant-nos de Carner i altres escriptors oblidats aquest any per la pandèmia.

Hem preparat el MusicalBruc’20 per tal d’oferir les màximes garanties de seguretat dels espais, amb distàncies de seguretat a les sales i amb totes les mesures necessàries.

Els grups són:

 • El dia 7 de novembre (27 de desembre): ALBERT GUINOVART & MIQUEL BOFILL – Dreams
 • El dia 14 de novembre (20 de desembre): ÈLIA BASTIDA & JOAN CHAMORRO TRIO – The Magic sound of the violin
 • El dia 28 de novembre: DREAM BIG BAND – Els fruits saborosos
 • El dia 12 de desembre: CHICUELO & MEZQUIDA – No hay dos sin tres

MusicalBruc’20, per somiar!

ALBERT GUINOVART & MIQUEL BOFILL

Dreams

7 DE NOVEMBRE. DIUMENGE, 27 DE DESEMBRE.
19H CASAL FAMILIAR

 • Albert Guinovart, piano
 • Miquel Bofill, saxos

El pianista i compositor Albert Guinovart juntament amb el saxofonista Miquel Bofill ens presentaran al Bruc el seu àlbum “Dreams”. Bofill i Guinovart tenen trajectòries comunes i paral·leles que els situen entre les figures més representatives del panorama musical sorgit a Barcelona els darrers trenta anys. Quan dos artistes es coneixen des de fa molts anys, el diàleg que estableixen en un escenari està ple de complicitats que només la música pot transmetre. Així és com se sent Miquel Bofill quan toca les obres que ha composat i que interpreta amb ell, el seu amic Albert Guinovart. Dues personalitats que han tocat juntes en innombrables vegades, des de que es van presentar formant duet al Conservatori de Rotterdam l’any 1986.

“Dreams” son preludis, sonates i fantasies sobre èxits del compositor per a diferents saxos i piano.

ÈLIA BASTIDA & JOAN CHAMORRO TRIO

The Magic sound of the violin

14 DE NOVEMBRE. DIUMENGE, 20 DE DESEMBRE.
19H CASAL FAMILIAR

 • Èlia Bastida, violí
 • Josep Traver, guitarra
 • Joan Chamorro, contrabaix
 • Guillem Soler, bateria

“Dos anys després de la publicació del CD ‘Joan Chamorro presenta a Èlia Bastida’, en el qual Bastida apareixia amb les seves diferents facetes com a intèrpret (violinista com a instrument principal, vocalista i saxo tenor), presentem ara aquest ‘The magic sound of the violin’.
Sense deixar de banda la musicalitat, la força i la intensitat d’Stéphane Grappelli com a primera referència, i sumant tot allò que aporta el be bop, el hard bop i altres músiques, la recerca d’Èlia d’un discurs que reculli tots els aspectes que va incorporant, fan, finalment, que camini per un sender musical propi, ric en matisos, obert i lliure d’etiquetes, però sobretot apassionat, amb el qual aconsegueix extreure totes les possibilitats meravelloses que té ‘el so màgic del violí’.”
Joan Chamorro.

“The Magic sound of the violin” és, a més del seu segon disc, el concert que gaudirem al Bruc al costat del seu mestre.

DREAM BIG BAND

Els fruits saborosos

DISSABTE, 28 DE NOVEMBRE. 19H CASAL FAMILIAR

 • Vicens Martín, direcció, composició, arranjaments i guitarres
 • Gemma Abrié, veus, coros
 • Mariona Blanch, coros, poemes recitats
 • Guim García-Balasch, saxo alt, tenor i flauta
 • Gabriel Amargant, saxo tenor, soprano i clarinet
 • Santi de la Rubia, saxo tenor
 • Marcel·lí Bayer, saxo baríton, clarinet baix
 • Leo Torres, trompeta, fiscorn
 • Jaume Peña, trompeta, fiscorn
 • Ivó Oller, trompeta, fiscorn
 • Josep Tutusaus, trombó
 • Tom Johnson, trombó
 • David Parras, trombó baix, tuba
 • Alejandro Di Costanzo, piano
 • Paco Weht, contrabaix
 • Ramon Ángel Rey, bateria, percussions

L’any 1906, Josep Carner, l’anomenat “príncep dels poetes” publica el poemari Els fruits saborosos. En el llibre se serveix d’un doble pretext: un, el fruit que dóna títol a cada poema, i l’altre la hipotètica reflexió sobre el pas del temps.

El guitarrista, compositor i arranjador Vicens Martin ha musicat 11 dels 18 poemes d’aquest llibre per a la formació que més domina: la big band. Tot i això, Martin no abusa de la sonoritat més “jazzística” d’aquesta formació, sinó que a l’obra s’hi destil·la un ambient proper al poeta, i a nosaltres, des de la primera cançó.

En el concert podrem sentir la veu carismàtica i versàtil de la, recentment bruquetana, Gemma Abrié que per primera vegada actuarà al Bruc.

I tot plegat serà la nostra contribució als actes de celebració de l’Any Carner en el 50è aniversari de la seva mort.

CHICUELO & MEZQUIDA

No hay dos sin tres

DISSABTE, 12 DE DESEMBRE. 19H CASAL FAMILIAR

 • Juan Gómez “Chicuelo”, guitarra
 • Marco Mezquida, piano
 • Paco de Mode, percussió

Chicuelo i Mezquida diuen: “<No hay dos sin tres> és el títol del nostre segon disc i és una picada d’ull al tercer membre del trio, el nostre estimat Paco de Mode, i també és una manera de dir-vos que aquest trio està molt viu i evoluciona amb tan bona connexió i vitalitat que ja estem pensant en un futur tercer disc. Aquest és el nostre segell, la nostra humil aportació al món on vivim : música original, composicions pròpies plenes d’intensitat, passió i connexió per fer-vos vibrar i gaudir”.

Dos excepcionals músics que han portat la seva química i el seu personal estil musical per alguns dels escenaris més prestigiosos del món. Nosaltres tindrem la immensa sort de veure’ls en acció al Bruc.