set. 06

PRESENTACIÓ “CANTO JO I LA MUNTANYA BALLA”

Aquest dissabte 3 d’octubre a Can Casas tindrà lloc la presentació del llibre “Canto jo i la muntanya balla” (Anagrama) de la mallenca Irene Sol. Aquest llibre ha estat el llibre més venut, entre el 30 de març i el 6 d’abril de la campanya Llibreries Obertes. El llibre, premiat l’any passat amb el premi Anagrama de novel·la i del Premi de Literatura de la Unió Europea 2020, s’ambienta entre Camprodon i Prats de Molló i hi prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten en aquesta zona fronterera.

M’agradaria que fos una presentació ben sonada, com quan fem alguna xerrada amb algú mediàtic que, no se sap com, corre la veu i omplim el Casal o Can Casas amb gent del poble i de les rodalies. I m’agradaria perquè sé que escoltar la Irene Solà parlant del seu llibre Canto jo i la muntanya balla serà un plaer, com ha estat llegir-lo.

…i la muntanya balla. Un títol que no enganya perquè és ben bé això: la muntanya i tots els éssers que l’habiten ballen al so de la veu seductora de la Irene Solà: Jo canto…

Es manifesten els núvols, i els cabirols, els bolets i els personatges fantàstics, que sempre ens acompanyen perquè pertanyen a la memòria, els vius i els morts, les bruixes i el pagès, i la mestressa de casa que ha de pujar sola els nens, i l’estranger que no sap res, però observa…

Un mosaic de veus que donen sentit i expliquen la VIDA …a la muntanya.

Nosaltres, bruquetans que vivim sota la presència de la nostra imponent muntanya, sabrem copsar el sentit d’aquest llibre millor que ningú.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]