oct. 13

ACTES EN HOMENATGE A NATIVIDAD YARZA, PRIMERA ALCALDESSA DE CATALUNYA

Conjuntament amb l’Associació de Famílies de l’Escola del Bruc, la mateixa Escola i amb l’Ajuntament del Bruc hem organitzat tot un seguit d’actes: 


21 d’octubre de 2022
12.30h
Sala de Plens de l’Ajuntament

^Presentació del llibre Natividad Yarza, primera alcaldessa de Catalunya amb el seu coautor Isidre Surroca (juntament amb Antoni Dalmau, que va traspassar el 5/01/2022)

Amb aquesta nova onada de reivindicació feminista, quan ens deien que ja no calia ser-ho, la personalitat de Natividad Yarza comença a ser rescatada de l’oblit al qual ens han abocat quaranta anys de dictadura, i quaranta anys més de transició “modèlica”.

La reivindicació de la Natividad Yarza està més que justificada per la importància de la seva figura, no tant per la seva acció política que a causa de la guerra no va poder desenvolupar, sinó pel fet de ser la primera dona alcaldessa escollida per sufragi universal de Catalunya.

Tenim el deure de recordar-la. I per això l’Ajuntament del Bruc en el ple del 19 de setembre de 2018 va decidir dedicar-li un carrer. Un petit homenatge a una dona realment valenta, que segurament es va haver d’enfrontar als prejudicis de l’època, i que, malgrat tenir un mandat ben curt, ha servit perquè iniciem un camí per normalitzar la presència de les dones en la política. 


22 d’octubre de 2022
12.30h
Carrer natividad Yarza

Col·locació de la placa amb el nom de Natividad Yarza al seu carrer.


22 d’octubre de 2022
20.00h
Can Casas

Obra de teatre La primera de David Pintó i Joan Valentí a partir de la biografia d’Isidre Surroca i Antoni Dalmau.


23 d’octubre de 2022
20.00h
Casal del Bruc

Projecció del documental Doña Nati dirigit per Òscar López.