ag. 06

ISAAC FRIERDHOFF, UN RECITAL DE PIANO IL·LUSTRATIU

Amb el títol d’Una mica d’aquí, una mica d’allà el passat diumenge 6 d’agost El Bruc amb la Cultura vam organitzar un recital de piano ofert per l’Isaac Friedhoff. Una vegada més l’Isaac de Cal Calvo, que actualment resideix i treballa a Istanbul, ens va oferir no només un excel·lent concert de piano sinó que aquest tenia un component de xerrada sobre la música folklòrica de diferents països d’Europa de l’est i Orient Mitjà. 

El concert va ser un viatge d’orient cap a occident amb músiques de compositors armenis, azerbaidjans, turcs, hongaresos, catalans i espanyols entre d’altres. Entremig de les peces i amb l’acompanyament d’imatges i enregistraments sonors ens anava il·lustrant sobre les característiques de la música folklòrica de cada país.

Els 80 espectadors que vam fer petita la mitja sala de Can Casas, vam gaudir de l’expressivitat, la tècnica, el domini del temps i el control del caràcter necessari per a cada obra que ens va proposar l’Isaac (especialment aplaudida va ser la interpretació de Màlaga de la Suite Ibèrica d’Isaac Albèniz), virtuts que el continuen reafirmant com un pianista amb una molt bona base, solvent i amb una gran versatilitat.

La recaptació va ser de 700 €, 80 dels quals van servir per afinar el piano i la resta es van oferir al pianista.