ÈLIA BASTIDA & JOAN CHAMORRO TRIO

The Magic Sound of the Violin

DISSABTE, 14 DE NOVEMBRE A LES 19H CASAL FAMILIAR

  • Èlia Bastida, violí, saxo i veu
  • Joan Chamorro, contrabaix
  • Josep Traver, guitarra
  • Guillem Soler, bateria

“Dos anys després de la publicació del CD ‘Joan Chamorro presenta a Èlia Bastida’ (2017), en el qual Bastida apareixia amb les seves diferents facetes com a intèrpret (violinista com a instrument principal, vocalista i saxo tenor), presentem ara aquest ‘The magic sound of the violin’ (2019).

Sense deixar de banda la musicalitat, la força i la intensitat d’Stéphane Grappelli com a primera referència, i sumant tot allò que aporta el be bop, el hard bop i altres músiques, la recerca d’Èlia d’un discurs que reculli tots els aspectes que va incorporant, fan, finalment, que camini per un sender musical propi, ric en matisos, obert i lliure d’etiquetes, però sobretot apassionat, amb el qual aconsegueix extreure totes les possibilitats meravelloses que té ‘el so màgic del violí’.”

Joan Chamorro

Amb 25 anys, aquesta jove violinista, cantant i saxofonista ha gravat per sobre dels 25 CD’s ja sigui amb la Sant Andreu Jazz Band, formació on va començar la seva trajectòria en l‘especialitat del jazz l’any 2012, com amb la col·lecció “Joan Chamorro presenta...” entre d’altres.

En la seva trajectòria dins de la Sant Andreu Jazz Band ha gravat amb solistes de talla mundial com Scott Hamilton, Luigi Grasso, Dick Oatts, Enrique Oliver, Pasqualle Grasso, John Erik Kellso, John Allred, Toni Belenguer, Joel Frahm, Joe Magnarelli, Scott Robinson, entre d’altres. Fent concerts per Suècia, Suïssa, Itàlia, França i Espanya. Ha estat guanyadora de dues beques: la beca corresponent a la JONCA i la Beca Anna Riera.

Èlia Bastida va començar a estudiar violí a l’edat de 4 anys amb el professor Pablo Cortés, i llenguatge musical i piano a l’EMM Eixample “J. M. Serrat”. Va realitzar els estudis secundaris al centre integrat Institut Escola Oriol Martorell, obtenint el títol de grau mitjà amb l‘especialitat de violí clàssic.

Va formar part de diverses orquestres clàssiques com la JONCA (com a concertino i solista), la JOHG, la JOSV i l’Orquestra Barcelona Filharmonia i també del grup de música popular De Soca-rel.

Ha obtingut els estudis superiors de violí jazz a l’ESMUC, i actualment es troba fent concerts amb diversos projectes i donant classes de violí i violí jazz, a la vegada que està preparant la seva pròxima gravació “Èlia Bastida meets Scott Hamilton with Joan Chamorro quartet”.

PROGRAMA DEL CONCERT

 

Someone to watch over me (1926)
George GERSHWIN

Ella y yo (1999)
Oscar HERNÁNDEZ

How about you? (1941)
Burton LANE

A kiss to build a dream on (1951)
Bert KALMAR

Uma estrela (2019)
Joan CHAMORRO

Anniversary song (1947)
Django REINHARDT

Reflections (1952)
Thelonious MONK

Day dream (1939)
Billy STRAYHORN/Duke ELLINGTON

Beriwaltz (1991)
Richard GALLIANO

You are too beautiful (1932)
Richard RODGERS

J’attendrai (1933)
Dino OLIVERI

Alfonsina y el mar (1969)
Ariel RAMÍREZ

Sweet adeline (1903)
Harry ARMSTRONG

Round midnight (1944)
Thelonious MONK

Rabo de nube (1980)
Silvio RODRÍGUEZ

How high the moon (1940)
Morgan LEWIS

 

 

Concert sense pausa.