ALBERT GUINOVART & MIQUEL BOFILL

Dreams

DISSABTE, 7 DE NOVEMBRE A LES 19H CASAL FAMILIAR

  • Albert Guinovart, piano
  • Miquel Bofill, saxos

AMISTAT PER A SAXO I PIANO

Quan dos artistes fa molts anys que es coneixen, el diàleg que estableixen dalt de l’escenari està ple de complicitats que només la música pot transmetre. Així és com se sent Miquel Bofill quan toca les obres per a saxo i piano que ha compost i que interpreta amb ell l’amic Albert Guinovart. Dues personalitats que han tocat junts en nombroses ocasions, des que es van presentar formant duo al Conservatori de Rotterdam el 1986. Ara, per primera vegada, es retroben en un disc que homenatja l’amistat dels seus instruments, els quals saben entrellaçar amb una màgia plena de subtileses.

Bofill i Guinovart tenen una trajectòria en comú i en paral·lel que els situa entre les figures més representatives del panorama musical sorgit a Barcelona en els últims trenta anys.

Miquel Bofill ha estat saxo solista de diferents orquestres simfòniques i ha format part de diferents formacions de música de cambra, amb les quals ha interpretat diversos concerts per tot el món en auditoris com la Berliner Philarmonique, la Wiener Musikverein de Viena, el Concert Hall John F. Kennedy de Washington o la Tokyo Metropolitan Art Space. També ha estat fundador del Quartet Sax de Barcelona (actualment Miquel Bofill Sax-Quartet) i és catedràtic del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i professor de música de cambra i saxòfon a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Albert Guinovart és un dels músics més actius de la seva generació i combina la interpretació al piano amb la composició de tots els gèneres musicals, amb grans èxits com el musical Mar i Cel, que el podrem recordar en aquest concert en una versió molt especial per a aquests dos instruments. També és professor de composició i orquestració a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Al costat d’aquestes obres tan conegudes, Guinovart desplega la seva riquesa de registres que tenen sempre la melodia com a fil conductor d’una sensibilitat que ens porta de l’eufòria a la malenconia. En són un bon exemple obres com Quatre preludis de llum per a saxòfon alt, les dues Sonates per a saxo i piano i la Haendeliana per a saxo soprano, en les quals elabora el discurs dels dos instruments tot fusionant-los o destacant-los amb una extensa paleta de colors sonors.

PROGRAMA DEL CONCERT

 

Haendeliana
per a saxo soprano i piano

Sonata
per a saxo soprano i piano
Moderato
Allegro

Nocturn a Chloé
per a piano sol

Tres preludis de llum
per a saxo alt i piano
Llum de matinada
Llum de migdia
Llum de capvespre

Sonata “Magna”
per a saxo alt i piano
Andante
Allegro

Fantasia sobre “Mar i Cel”
per a saxo alt i piano

 

Totes les obres han estat compostes per Albert Guinovart

Concert sense pausa.